Menu Sluiten

Branddeuren


Branddeuren

Informatie over branddeuren en brandpoorten.

Branddeuren deuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Elk van deze types heeft zijn eigen unieke kwaliteiten, waardoor ze een goede keuze zijn voor een verscheidenheid van toepassingen. Ze maken deel uit van een passief brandbeveiligingssysteem dat helpt de verspreiding van rook en vlammen te beperken en een veilige uitgang uit een gebouw mogelijk maakt.

Het is bewezen dat deze branddeuren de tand des tijds doorstaan en ze kunnen ook als afzonderlijk product worden gekocht.

De belangrijkste eigenschap van branddeuren is dat ze zijn voorzien van opzwellende afdichtingen, zodat rook en vlammen er niet doorheen kunnen.

Een andere eigenschap van branddeuren is dat de scharnieren goed vastzitten en er geen losse schroeven mogen zijn. Ten slotte moet een branddeur volledig sluiten om effectief te zijn. Zonder een goede brandwerende deur kan er een ernstige brand in het gebouw ontstaan. Om doeltreffend te zijn, moet de deur volledig sluiten en minstens één uur gesloten blijven.

Brandwerende deuren worden al enkele jaren gebruikt om gebouwen te beschermen.

De reden hiervoor is dat de deur bestand moet zijn tegen brand en andere gevaren. Als u een brandwerende deur installeert, helpt u het risico op verlies van mensenlevens en inventaris te verminderen. Door een branddeur te kopen, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste beslissing hebt genomen.

Als u niet zeker weet of uw nieuwe branddeur aan uw specificaties voldoet, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Experts zullen u helpen de juiste optie voor uw behoeften te bepalen.

Branddeuren moeten worden geinstalleerd in gebouwen die zijn voorzien van een opzwellende afdichting om rook en vlammen tegen te houden. Daarnaast moeten ze stevig met het deurkozijn en de vloer zijn verbonden.

Als de brandwerende deur wordt opengeschoven, bestaat er een aanzienlijk risico dat het vuur zich door de deur verplaatst, waardoor deze onbruikbaar wordt. Een brandwerende deur moet ook een sterke kleef- of lijmverbinding hebben, zodat ze niet gevoelig is voor beschadiging of breuk.

Info over branddeuren

De discipline van Branddeuren

Extra informatie over branddeuren.

Bij het kopen van een brandwerende deur is het belangrijk om de brandwerendheid van het kozijn en het beslag van de deur te overwegen.

Hoewel de deuren zelf misschien niet zo brandwerend zijn als ramen, bieden ze toch bescherming in geval van brand.

Een deur met UL-certificaat voorkomt dat rook en vlammen het gebouw kunnen binnendringen. Bovendien is een brandwerende deur zo ontworpen dat hij volledig sluit. Op deze manier wordt de kans op verwoesting van het gebouw geminimaliseerd.

Er zijn verschillende soorten branddeuren op de markt.

Sommige van hen kunnen worden beoordeeld op basis van het beschermingsniveau dat ze bieden.

De UL-rating is een indicator van de weerstand van een brandwerende deur en kan zelfs helpen om de uitbreiding van een brand te voorkomen.

Hoe hoger de UL, hoe hoger de weerstand van de branddeur. Dit is een zeer belangrijke factor bij het bepalen van de veiligheid van uw gebouw en de veiligheid van uw gezinsleden.

Meer info over branddeuren nu op allfiresecurity.be.

Tags

Bedrijven Branddeuren | Blog Over Branddeuren | Branddeur Testen | Branddeuren Onderhouden | Branddeuren | Brandwerende Deur Testen | Expert Branddeuren |