Menu Sluiten

Brandslangen


Brandslangen

Informatie over brandslangen.

Shop online voor een selectie van brandslang mondstuk, snoek paal, en brandweerman apparatuur. Wij zijn trots op brandweerlieden uit het hele land.

Een brandslang of brandweerslang is een hogedrukslang die water of een ander brandvertragend middel zoals schuim naar een brand voert om deze te blussen. Buiten kan de slang worden bevestigd aan een brandweerauto, een brandkraan of een draagbare bluspomp. Binnenshuis kan hij permanent worden aangesloten op de standpijp of het leidingsysteem van een gebouw.

Brandweeruitrusting is duurzaam en betrouwbaar.

Brandslangen met een hardhouten frame zijn er in veel verschillende maten om aan uw behoeften te voldoen, van 1 ½ tot 7 inch. Een duurzame rubberen bekleding op de slang verzekert klantgebruik voor jaren van comfortabel dineren.

Brandweer en Paramedische leveranciers bieden kwalitatieve brandslangen aan.

Wat heeft een brandweerman in zijn uitrusting dat de loop van de geschiedenis heeft veranderd? Weet u wat er in de krachtige waterslang van een brandweerman zit?

Brandweerslangen zijn ontworpen voor en worden uitvoering getest door brandweerlieden.

De gebruikelijke werkdruk van een brandslang kan variëren terwijl volgens de NFPA 1961 Fire Hose Standard de barstdruk meer dan 110 bar bedraagt.

De brandslang is een van de fundamentele, essentiële onderdelen van brandbestrijdingsapparatuur. Zij is nodig om water te transporteren, hetzij uit een open watervoorraad, hetzij uit een watervoorraad onder druk.

Slangen worden op grond van hun gebruik in twee categorieën onderverdeeld: zuigslang en persslang.

Wanneer je bij een brand bent, zijn de kosten van noodapparatuur van cruciaal belang. Brandslang die licht, flexibel en toch duurzaam is, kan moeilijk te vinden zijn. Brandslangen zijn er in verschillende lengtes en diameters.

Een brandslang is een speciaal ontworpen slang voor het bestrijden van branden. Hij kan een hogere druk verdragen dan de versterkte slang.

Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn gespecialiseerd in het bestrijden van brand. 

Brandslang is gemaakt van rubber, nylon doek, stootkoord en synthetisch rubber met staaldraad er omheen gewikkeld.

Na gebruik wordt een brandslang gewoonlijk te drogen gehangen, omdat water dat lange tijd in een slang blijft staan, het materiaal kan aantasten en de slang onbetrouwbaar of onbruikbaar kan maken. Daarom heeft de typische brandweerkazerne vaak een hoge structuur om de lengte van een slang op te vangen voor dergelijk preventief onderhoud, een zogenaamde slangtoren.

De brandslangen zijn bedoeld om een lange tijd mee te gaan. Het materiaal is sterk, evenals de stiksels, wat betekent dat ze niet gemakkelijk scheuren of gescheurd worden. Omdat brandslangen van topkwaliteit zijn, kunnen ze ook zonder problemen extreme temperaturen aan.

Brandslangen worden door brandweerkorpsen gebruikt om branden te stoppen.

Behalve voor brandbestrijding worden brandslangen ook gebruikt om in noodgevallen voor watervoorziening te zorgen.

Info over brandslangen

Vragen over Brandslangen

Uitgebreidere informatie over brandslangen en brandveiligheid.

Bij gelegenheid worden brandslangen gebruikt om een mensenmassa onder controle te houden.

De brandslang op een haspel bestaat uit een slang met een relatief dikke wand van rubber, kunststof met vaak vezelachtige materialen voor versteviging. De slang is op een haspel gerold en is permanent aangesloten op het waterleidingnet. De diameter van de slang is afhankelijk van de lengte en bedraagt doorgaans 25 mm of minder. De haspel is meestal vast aan de muur gemonteerd maar kan ook naar buiten scharnieren.

De spuitmond heeft een kraan die drie standen kent: Kraan dicht, kraan op gebonden straal en kraan op sproeistraal.

Dit laatste is vooral handig om een groter gebied rond de beginbrand te koelen. Tevens werkt de sproeistand als een hitteschild en kunnen vlammen gemakkelijker worden gedoofd.

Meer info over brandslangen nu op allfiresecurity.be.

Tags

Aanbod Brandslangen | Brandslangen In Rood | Brandslangen In Witbrandslangen Conform En 1924-1 | Brandslangen Kopen | Brandslangen | Brandweermateriaal Kopen | Expert Brandslangen |