Menu Sluiten

Brandwerende Poorten


Brandwerende poorten

Informatie over brandwerende Poorten.

Naast het voorkomen van de verspreiding van vuur en rook hebben brandwerende poorten nog andere voordelen.

Ze voorkomen bijvoorbeeld het binnendringen van warmte en koude in afgesloten ruimten.

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die de verkoop, de installatie en het onderhoud van gecertificeerde brandwerende poorten.

Brandwerende poorten met lijst zijn de norm voor commerciële en institutionele voorzieningen. Deze brandwerende poorten zijn gecertificeerd om de verspreiding van vuur en rook te voorkomen. In New York City eist de brandweer brandwerende poorten om gebouwen te beschermen.

Brandwerende poorten met een brandbeveiligingscertificaat zijn gecertificeerd volgens de industriële normen. Een beoordeelde brandmuur is een brandwerende barrière die voorkomt dat vuur en rook zich door het gebouw verspreiden.

Een brandwerende poort kan men installeren als secundaire of als hoofdpoort. De poorten worden automatisch gesloten wanneer rookdetectoren worden geactiveerd.

Dit stelt mensen in staat om het gebouw op een veilige manier te verlaten, en het is ook een belangrijke veiligheidsvoorziening. Brandwerende poorten worden meestal gebruikt in gebouwen met hogere brandveiligheidsnormen.

Een brandwerende schuifpoort heeft een deurpaneel dat is samengesteld uit panelen van specifieke  brandwerende composiet materialen.

Brandcompartimentering is het onderverdelen van een gebouw in brandcompartimenten door middel van brandscheidingen, om zo branddoorslag en brandoverslag van het ene compartiment naar het andere tegen te gaan. Tevens worden op deze manier vluchtwegen gemaakt, waarlangs de aanwezige mensen het gebouw tijdig kunnen verlaten.

Brandwerende poorten zijn gemaakt van metaal.

Ze kunnen worden geinstalleerd in een actief blad om mensen te beschermen tegen de hitte van het vuur. De lamellen van een brandwerende poort isoleert men met smeltlood, dat vrijkomt bij 165 graden Fahrenheit of meer. Bovendien kunnen ze worden geactiveerd door rookdetectoren of het alarmsysteem van een gebouw.

De compartimentering van uw bedrijfsgebouw kan helpen om de schade binnen de perken te houden. Brandwerende poorten bieden verschillende weerstanden tegen vuur.

Hierdoor voorkomen ze dat er gedurende een bepaalde tijd brand zou doorslaan naar een volgende ruimte. Het voordeel hiervan is dat hulpverleners, de brandweer of zelfs slachtoffers meer tijd hebben om een veilige vluchtweg te vinden.

Info over brandwerende poorten

Kennisbank over Brandwerende poorten

Brandwerende poorten zijn een goede keuze voor gebouwen met een hoog risico.

Zij vervullen de functie van een extra uitgang. Deze brandwerende poorten zijn ook gemaakt met extra uitrusting die het gebruik van een brandblusapparaat mogelijk maakt.

Als gevolg daarvan kunnen brandwerende poorten zeer doeltreffend zijn om de verspreiding van vuur tegen te gaan, zodat mensen het gebouw veilig kunnen verlaten. Ook in dikke muren kan men brandpoorten installeren.

Een brandwerende poort kan dienen als een primair of secundaire toegang.

Ze kunnen worden aangesloten op automatische rookdetectoren om de verspreiding van brand te voorkomen. Deze poorten geven ook de brandweer toegang tot het gebouw en worden gebruikt in gebouwen die hogere brandveiligheidsnormen hebben.

Ze zijn ideaal voor scholen, kantoren en zelfs ziekenhuizen. De beste oplossing is een combinatie van deze kenmerken. De voordelen van deze brandwerende poorten wegen op tegen de nadelen en maken ze tot een uitstekende investering.

Meer info over brandwerende poorten nu op allfiresecurity.be.

Tags

Brandwerende Poorten Attest | Brandwerende Poorten | Brandwerende Rolpoorten | Brandwerende Schuifpoorten | Brandwerende Sectionaal Poorten | Installatie Brandwerende Poorten | Leveranciers Brandwerende |