Menu Sluiten

Veiligheidssignalisatie


Veiligheidssignalisatie

Informatie over veiligheidssignalisatie en pictogrammen

In vele ondernemingen en kantoren zijn werkgevers verplicht veiligheidssignalering aan te brengen waar deze het risico op letsel of overlijden van mensen kan verminderen. Dit is het geval wanneer er gevaren zijn die niet kunnen worden vermeden of beheerst met technische middelen, zoals elektrische apparatuur.

Als een veiligheidsbord niet zichtbaar is voor een algemeen publiek, is het mogelijk dat de beoogde boodschap niet wordt overgebracht. Dit is vooral het geval als er jargon wordt gebruikt.

Afhankelijk van het kennisniveau van de kijker is het misschien niet effectief.

Om een veiligheidssignalering doeltreffend te maken, moet het een visueel symbool of pictogram bevatten dat de betekenis duidelijk weergeeft. Borden met alleen tekst zijn niet toegestaan. Alle borden moeten goed worden onderhouden en naar behoren worden uitgelegd aan de bewoners van het gebouw.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van veiligheidsborden.

Wanneer u een bord moet gebruiken, is het belangrijk dat u het etiket controleert om er zeker van te zijn dat het juist en actueel is. U kunt de borden gebruiken om andere bewoners op de hoogte te brengen van een dreigend gevaar.

Het doel van veiligheidssignalisatie is mensen te beschermen tegen schade en ongelukken te voorkomen.

Ze zijn van cruciaal belang voor het handhaven van een veilige werkplek, maar ze zijn niet alleen voor de veiligheid. Behalve dat ze visueel aantrekkelijk zijn, zijn ze ook gemakkelijk schoon te maken.

Het belangrijkste aspect van veiligheidsborden is hun duurzaamheid. Ze kunnen worden gemaakt van styreen, aluminiumcomposiet of acryl. Ze omvatten waarschuwingssignalen, verbodssignalen en noodsignalen. Elk type bord heeft een specifieke actie of gedrag dat moet worden gevolgd.

Om aan de brandrisico evaluatie eisen te voldoen, moet veiligheidssignalisatie goed worden onderhouden.

Hieronder vallen ook zelfsluitende branddeuren.

Een teken van een nooduitgang moet ook een richtingspijl bevatten om mensen te helpen de veilige uitgang te vinden. Dit is om een aantal redenen belangrijk. Het moet duidelijk zijn voor bezoekers, en moet gemakkelijk te begrijpen zijn door iedereen.

Bovendien moet de bewegwijzering van buitenaf goed zichtbaar zijn. Het is belangrijk te weten hoe u een veiligheidsbord kunt herkennen als het niet duidelijk is.

Info over veiligheidssignalisatie

Het laatste nieuws over Veiligheidssignalisatie

Wat valt er nog te weten over signalisatie, brandveiligheid en pictogrammen.

Veiligheidssignalisatie en pictogrammen kunnen voor vele doeleinden worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt om toiletten, branduitgangen of andere gebieden aan te geven. Bovendien kunnen ze worden geplaatst in gebieden waar mensen gevaar lopen.

 In een ziekenhuis bijvoorbeeld kan een bord een patiënt waarschuwen dat hij naar het toilet moet.

Als het een bouwplaats is, moeten de borden duidelijk worden aangegeven om verwarring te voorkomen. Een meertalig bord kan een richtingspijl hebben om mensen te helpen de veilige uitgang te vinden.

De kleur en omtrek van brandveiligheidssignalisatie is belangrijk. Brandveiligheidssignalisatie moet een kleur hebben die gemakkelijk te lezen is. Bijvoorbeeld, een blauw brandveiligheidsbord moet een rode rand hebben met een witte achtergrond.

Evenzo moeten rode veiligheidsborden een rode rand en een zwarte afbeelding hebben.

Een veiligheidsbord moet in staat zijn om een persoon te helpen navigeren op een bouwplaats. Het zal de mensen helpen te weten in welk gebied zich een nooduitgang bevindt.

Meer info over veiligheidssignalisatie nu op allfiresecurity.be.

Tags

Advies Pictogrammen | Advies Signalisatie | Advies Veiligheidssignalisatie | Algemene Signalisatie | Expert Signalisatie | Expert Veiligheidssignalisatie | Fluorescerende Pictogrammen |