Menu Sluiten

Brandhaspels


Brandhaspels

Informatie over Brandhaspels en het onderhoud van brandhaspels.

Een brandslang is een slang die gebruikt wordt voor het transporteren van water ten behoeve van brandbestrijding. In veel gebouwen als scholen, kantoren en bedrijven zijn brandhaspels verplicht aanwezig. Brandslanghaspels zijn alleen geschikt voor brandklasse A of vaste stoffen.

Alle brandslangen en brandhaspels moeten elk jaar gecontroleerd worden om te onderzoeken of ze nog voldoende functioneren. Bij bepaalde temperaturen kan de legionellabacterie voorkomen in het stilstaande water in de slang.

Om te voorkomen dat de brandslang voor oneigenlijke doeleinden wordt gebruikt, waarbij een legionellabesmetting zou kunnen ontstaan, worden de hoofdkranen van de brandslanghaspels vaak verzegeld.

Inspecties door brandweerinspecteurs kunnen veel tijd in beslag nemen, wat voor alle betrokkenen frustrerend kan zijn. Onze inspectieslanghaspel is een kosteneffectief alternatief voor de traditionele methode om slangen tijdelijk onder tafels op te bergen. Het biedt een soepele werking en vergrendeling voor het veilig en gemakkelijk terugvinden/opbergen van slangen.

Brandhaspels zijn ontworpen voor het vasthouden, beschermen en opbergen van brandslang. Zij kunnen stationair of draagbaar zijn.

Brandslanghaspels zijn er in diverse stijlen, waaronder: Standpijp, Hydrant, of Knuckle Mounted. Inspectie brandslanghaspels worden gebruikt om de slang tijdens onderhoudswerkzaamheden te roteren en te inspecteren op defecten.

Brandhaspels voor inspectie ter plaatse. Gemaakt van naadloze stalen buizen en bevestigingselementen, zijn deze brandslanghaspels een eersteklas keuze voor de hele brandweer.

Wanneer een brandslang is opgeborgen en georganiseerd, is de kans kleiner dat deze in de knoop raakt of letsel veroorzaakt. Brandhaspels zijn speciaal ontworpen voor inspectie en testbrandslangen die worden gebruikt in industriele fabrieken, raffinaderijen en petrochemische faciliteiten door lichtgewicht opslag en organisatie te bieden voor maximaal vijf extra grote slangen.

Voor commerciele en institutionele toepassingen waar de ruimte beperkt is, biedt het lage profiel, lichtgewicht ontwerp van de MicroReel brandhaspel een compacte oplossing waar andere soorten haspels niet passen.

De brandslang op een haspel bestaat uit een slang met een relatief dikke wand van rubber, kunststof met vaak vezelachtige materialen voor versteviging.

De slang is op een haspel gerold en is permanent aangesloten op het waterleidingnet. De diameter van de slang is afhankelijk van de lengte en bedraagt doorgaans 25 mm of minder. De haspel is meestal vast aan de muur gemonteerd maar kan ook naar buiten scharnieren.

De spuitmond heeft een kraan die drie standen kent: Kraan dicht, kraan op gebonden straal en kraan op sproeistraal.

Dit laatste is vooral handig om een groter gebied rond de beginbrand te koelen. Tevens werkt de sproeistand als een hitteschild en kunnen vlammen gemakkelijker worden gedoofd.

Brandhaspels zijn de belangrijkste onderdelen van brandslanghanteringsapparatuur die u kunt kopen.

Door de brandslang regelmatig te inspecteren en indien nodig te repareren, kunt u er zeker van zijn dat hij veilig te gebruiken is.

Brandhaspels bestaan uit een hoofddeel waaruit de slang wordt gewikkeld, een aandrijfmechanisme dat de haspel doet draaien en de slang op en neer doet gaan, en een remsysteem heeft.

Info over brandhaspels

Wat je wil weten over Brandhaspels

Brandhaspels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende doeleinden en voor gebruik met verschillende soorten of maten slang. Het onderhoud van branshaspels dient nauwkeurig te gebeuren.

Een brandslanghaspel is een apparaat dat door de brandweer wordt gebruikt om brandslangen gecontroleerd te kunnen in en uitrollen. Brandhaspels kunnen op de grond worden gemonteerd of boven het hoofd in een auto of vrachtwagen worden gemonteerd.

Het inspecteren en onderhouden van brandhaspels en brandslangen is van cruciaal belang tijdens noodoperaties en hoewel ze hen misschien niet helpen bij het bestrijden van een brand, geeft het toch een gevoel van voldoening als alle labels naar boven zijn gericht.

De meeste brandhaspels zijn robuust gebouwd voor een betrouwbare service. Verschillende capaciteiten, materialen en kleuren zijn beschikbaar om aan individuele behoeften te voldoen.

Kies het model dat oorspronkelijk voor uw toepassing werd ontworpen.

Er is een Chinees gezegde: “Brandpreventie komt van voorbereid zijn.” Daarom zijn wij hier, klaar om u te helpen van uw bedrijf een veiligere en meer beveiligde werkplek te maken

Meer info over brandhaspels nu op allfiresecurity.be.

Tags

Aanbod Brandhaspels | Afsluitkraan Brandhaspels Controleren | Bedrijven Brandhaspels | Bevestigingsmoer Brandhaspel Inspecteren | Binnen Hydrant Visueel Controleren | Brandbeveiliging Brandhaspels | Bran |