Menu Sluiten

Veiligheidsverlichting


Veiligheidsverlichting

Informatie over veiligheidsverlichting en noodverlichting.

Noodverlichting is verlichting die dient als back-up. Valt de netspanning weg, dan blijft de noodverlichtingsarmatuur branden of zal geactiveerd worden om te gaan branden. Er is een relatie tussen brandveiligheid en noodverlichting.

Veiligheidsverlichting zorgt voor herkenning van evacuatiemiddelen en veilige evacuatie van personen bij uitval van de normale kunstverlichting.

Deze verlichting kan gebruikt worden als bewakingsapparaat. Op het gebied van fysieke beveiliging is beveiligingsverlichting verlichting die bedoeld is om inbraken of andere criminele activiteiten op een stuk onroerend goed af te schrikken of op te sporen.

Zij kan ook worden gebruikt om een gevoel van veiligheid te verhogen en doet tevens dienst als Dit brandbeveiligingssysteem.

Veiligheid geldt niet alleen voor kinderen en huisdieren, maar ook voor uw huis. Lamp Protect Safety Light is een LED-lampje dat kan worden ingebouwd in een rookmelder of kan worden gebruikt als zaklamp. Deze rookmelder heeft twee standen, een aan/uit stand die u waarschuwt wanneer zich een gevaarlijke situatie voordoet, en de veiligheidslichtstand die u helpt in het donker te zien en te navigeren in gevaarlijke situaties.

Pas wanneer brand resulteert in spanningsuitval kan noodverlichting een levensreddende functie bieden.

Brand kan overal gebeuren. U moet er een plan voor maken.

L

Leg overal in huis draagbare brandblussers neer, in de buurt van plekken waar brand kan ontstaan. Hier zijn enkele andere belangrijke dingen die u kunt doen om uw gezin veilig te houden: Vervang alle kapotte rookmelders onmiddellijk door rookmelders met een verzegelde back-up batterij. Dat is de wet.

Zorg ervoor dat de batterijen van uw rookmelders goed werken.

Test uzelf en uw gezinsleden wat ze moeten doen in geval van brand. Installeer extra rookmelders als u kamers in uw huis hebt waar ze niet zijn, zoals de kelder of de garage. Praat met uw gezin over wat zij moeten doen om veilig te zijn in geval van brand.

Verlichting voor brand en andere veiligheidstoepassingen.

Er bestaan specifieke bedradingscircuits voor beveiligingssystemen.

Gecertificeerde elektrische systemen zijn wettelijk verplicht in bepaalde toepassingen.

Licht brengt een veilige omgeving over, heldere trappenhuizen helpen onderhoudspersoneel gevaren te vinden tijdens noodevacuaties. Noodevacuatieverlichting geldt als voorziening voor mensen die vanwege een calamiteit en daaropvolgende stroomuitval direct een locatie moeten verlaten.

Veiligheidsverlichting of noodverlichting is van groot belang om bij brand een gebouw snel en veilig te kunnen verlaten. Een brandveiligheidsvoorziening als noodverlichting moet zeer betrouwbaar zijn.

Info over veiligheidsverlichting

De discipline van Veiligheidsverlichting

Het is ook belangrijk om de noodverlichting of veiligheidsverlichting te laten nakijken.

Noodverlichting is verlichting die los staat van de normale energiebron. Dit kan een volledig losgekoppeld systeem zijn zoals een noodlamp op batterijen maar het is ook mogelijk een deel van de verlichting te voorzien van een noodenergiebron zoals batterijen of een noodgenerator.

Het is aanbevolen om de armaturen van veiligheidsverlichting te plaatsen op minimum 2m hoogte.

Nabij elke uitgang moet er correcte veiligheidsverlichting geplaatst worden.

Ook op plaatsen waar mogelijk gevaar is of waar veiligheidsmateriaal aanwezig is, moet er veiligheidsverlichting voorzien worden.

Meer info over veiligheidsverlichting nu op allfiresecurity.be.

Tags

Aanbeveling Onderhoud Veiligheidsverlichting | Aanbod Onderhoud Veiligheidsverlichting | Advies Veiligheidsverlichting | Algemeen Uitzicht Veiligheidsverlichtingsblok | Bedrijven Onderhoud Veiligheidsv |